Χρήσιμες πληροφορίες για τα υλικά που χρησιμοποιώ όπως προέλευση , διατροφική αξία, οφέλη στην υγεία καθώς και τρόποι κατανάλωσης. Επιπρόσθετα σε αυτή την ενότητα θα βρείτε και βασικές συνταγές και μυστικά της κουζίνας καθώς και τρόπους συντήρησής υλικών.

Ζωμοί και Φον της κουζίνας
Οι ζωμοί και τα φον (συμπυκνωμένος ζωμός) δημιουργούνται βράζοντας τα κύρια συστατικά μας με αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά, είναι το κύριο συστατικό για την δημιουργία σαλτσών και άλλων παρασκευών.
Ο Κουρκουμάς
Ο κουρκουμάς ή κιτρινόριζα (Turmeric), επιστημονική ονομασία Curcuma longa (Κουρκούμη η μακρά) ή Curcuma domestica (Κουρκούμη η οικιακή), είναι ένα ριζωματοειδές πολυετές φυτό.