Ντομάτες,καρότα,λεμόνι,κολοκυθάκι,πιπεριες,ραπανάκι

Χρήσιμες πληροφορίες για τα υλικά που χρησιμοποιώ όπως προέλευση , διατροφική αξία, οφέλη στην υγεία καθώς και τρόποι κατανάλωσης. Επιπρόσθετα σε αυτή την ενότητα θα βρείτε και βασικές συνταγές και μυστικά της κουζίνας καθώς και τρόπους συντήρησής υλικών.

Ζωμοί και Φον της κουζίνας 2

Ζωμοί και Φον της κουζίνας

Οι ζωμοί και τα φον (συμπυκνωμένος ζωμός) δημιουργούνται βράζοντας τα κύρια συστατικά μας με αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά, είναι το κύριο συστατικό για την δημιουργία σαλτσών και άλλων παρασκευών.

Ο Κουρκουμάς 2

Ο Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς ή κιτρινόριζα (Turmeric), επιστημονική ονομασία Curcuma longa (Κουρκούμη η μακρά) ή Curcuma domestica (Κουρκούμη η οικιακή), είναι ένα ριζωματοειδές πολυετές φυτό.

Το Φαγόπυρο  2

Το Φαγόπυρο

Το φαγόπυρο ή μαυροσίταρο στην πραγματικότητα δεν είναι δημητριακό όπως πολύ νομίζουν αλλά προέρχεται από έναν θάμνο που είναι αυτοφυές στην Ασία και στην Ευρώπη.