Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013


Υλικά για το ντρεσινγκ , υλικά για το μυλοκόπι , και το μυλοκόπι στην λαδόκολλα ψημένο




Μυλοκόπι με Λαχανικά και Μυρωδικά στην Λαδόκολλα


Σάββατο σήμερα και πηγαίνοντας για ψώνια  στην λαϊκή βρήκα πολύ ωραίο μυλοκόπι σε καλή τιμή και είπα να το πάρω, οπότε όπως καταλαβαίνετε σήμερα το μενού έχει ψάρι . Η συνταγή για το μυλοκόπι είναι εύκολη και γρήγορη  και θα το σερβίρω με ένα ντρέσινγκ που χρησιμοποίησε ο γνωστός σεφ Tony Kavaliero για να σερβίρει ένα καρπάτσιο γαρίδας σε ένα event που είχα παρευρεθεί.

Υλικά:


1 Κιλό Μυλοκόπι
1 Πράσινη Πιπεριά Κέρατο
1 Κόκκινη Πιπεριά Κέρατο
2 Πομοντόρια
1 Φρέσκο Κρεμμυδάκι
Μυρωδικά (τα ίδια με του ντρέσινγκ σε μικρότερη ποσότητα)


Υλικά για Ντρέσινγκ:


½  Λαιμ
½  Λεμόνι
1 Κούπα Λάδι
Λίγο Σχοινόπρασο
Λίγο Θυμάρι
Λίγο Δενδρολίβανο
Λίγο Φασκόμηλο
Λίγο Μυρώνι
½ Τσίλι
Λίγο Πιπερόριζα

Σημείωση : Ο Tony χρησιμοποίησε δυόσμο αντί για το φασκόμηλο και το μυρώνι

Εκτέλεση Ντρέσινγκ:


1)    Ψιλοκόβουμε όλα τα μυρωδικά και κρατάμε λίγο από το καθένα στην άκρη για να το χρησιμοποιήσουμε στο ψήσιμο του ψαριού
2)    Στύβουμε το λεμόνι και το λαιμ στο μείγμα των μυρωδικών, τέλος προσθέτουμε το λάδι και βάζουμε το ντρέσινγκ σε ένα βαζάκι και το τοποθετούμε μέσα στο ψυγείο.

4 Φωτογραφίες , 2 τα λαχανικά και τα μυρωδικά ολόκληρα για το Ντρέσινγκ και το Μυλοκόπι και 2 τεμαχισμένα


Εκτέλεση Κυρίας Συνταγής:


1)    Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας , εγώ τα προτιμώ σε λεπτές λωρίδες όπως στην φωτογραφία
2)    Τοποθετούμε το καθαρισμένο ψάρι μέσα στην λαδόκολλα και προσθέτουμε λίγα από τα μυρωδικά και λαχανικά στο εσωτερικό του

3)    Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά πάνω από το ψάρι μας και διπλώνουμε την λαδόκολλα σαν φάκελο για να κλείσει καλά (συνήθως τοποθετώ τον κλειστό φάκελο πάνω από άλλη μια λαδόκολλα και το ξανακλείνω)  
4)    Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 200 βαθμούς


Tips:


1)    Σερβίρουμε το Ψάρι ανοιχτό σε πιατέλα με τα λαχανικά και τα μυρωδικά γύρω του
2)    Κρατάμε το ζουμάκι από το ψάρι που υπάρχει στην λαδόκολλα  και ανακατεύουμε με το ντρέσινγκ που έχουμε φτιάξει και περιχύνουμε το ψάρι μας


Χρόνος προετοιμασίας :  15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος   : 65 λεπτά
Μερίδες : 2

Tagged: , , , ,

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου