Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2013

Γεμιστό κοτόπουλο με λιαστή ντομάτα και δαμασκηνό στο φούρνο με πατάτες σε τρία στάδια

Γεμιστό κοτόπουλο με λιαστή ντομάτα και δαμασκηνό στο φούρνο με πατάτες


Ένα από τα πιο κλασσικά και αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας είναι το κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο , ιδανικό για κάθε είδους τραπέζι και μια πολύ οικονομική λύση.
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι λίγο διαφοροποιημένη από την κλασσική αλλά πολύ πιο γευστική.

Υλικά


2 Μπούτια Κοτόπουλου Μεγάλα Χωρίς το Κόκαλο
4 Λιαστές Ντομάτες
2 Δαμάσκηνα Αποξηραμένα
2 Μικρές Πατάτες
1 Μικρό Κρεμμύδι
1 Σκελίδα Σκόρδο
Ζωμό Κοτόπουλου
Μουστάρδα
Λίγο Αλεύρι
Θυμάρι , Δενδρολίβανο, Ρίγανη
Αλάτι, Πιπέρι , Καπνιστή  Πάπρικα

Εκτέλεση 


1)Αφού αλατίσουμε και πασπαλίσουμε με πολύ λίγο αλεύρι και καπνιστή πάπρικα τα κοτόπουλα μας τοποθετούμε την λιαστή ντομάτα και τα δαμάσκηνα στο κέντρο τους
2)Τα τυλίγουμε σαν ρολάκια και στην συνέχεια τα σοτάρουμε ελαφρά με λίγο λάδι ώστε να τα θωρακίσουμε για να διατηρήσουν τα υγρά τους κατά το ψήσιμο

3)Στην συνέχεια κόβουμε τις πατάτες , το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ ή σε ένα ταψί μαζί με τα σοταρισμένα κοτόπουλα
4)Τα περιχύνουμε με λίγο λάδι και το ζωμό κοτόπουλου και προσθέτουμε λίγο θυμάρι , δενδρολίβανο και ρίγανη
5)Στην συνέχεια τοποθετούμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ½ ώρα προσθέτοντας ζωμό αν δούμε ότι χρειάζεται

Tips


Όταν τελειώσετε με το ψήσιμο τοποθετείστε το κοτόπουλο σας για 4 με 5 λεπτά στο γκριλ για να ξεροψηθεί από έξω και περιχύστε το με λίγο ζωμό κοτόπουλου ανακατεμένο με την μουστάρδα

Γεμιστό κοτόπουλο με λιαστή ντομάτα και δαμασκηνό στο φούρνο με πατάτες ξεροψημένο με σάλτσα μουστάρδας



Ο ζωμός κοτόπουλου καλό θα ήταν να μην είναι έτοιμος, είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε ζωμό και να τον συντηρήσετε για  περισσότερες πληροφορίες για ζωμούς και βάσεις σάλτσας (φον)

Οι πατάτες όταν τις κάνουμε στο φούρνο καλό είναι να τις πλένουμε μια φορά όταν τις καθαρίζουμε και όχι όταν της έχουμε κόψει σε μικρότερα κομμάτια ώστε να διατηρήσουν το άμυλο τους στο ψήσιμο


Χρόνος προετοιμασίας :  15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος   : 75 – 90 λεπτά
Μερίδες : 2

Tagged: , ,

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου