Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2013

Μπισκοτάκια Φέτας με Φαγόπυρο



Υγιεινά Μπισκοτάκια Φέτας

Μια διαφορετική πρόταση για αλμυρά μπισκοτάκια, αντί για κανονικό αλεύρι χρησιμοποιούμε φαγόπυρο το οποίο είναι πολύ θρεπτικό.Αν δεν μας αρέσει η φέτα μπορούμε να αντικαταστήσουμε με παρμεζάνα ή οποιοδήποτε άλλο τυρί της αρεσκείας μας, επίσης μπορούμε να δοκιμάσουμε και μείγμα τυριών.

Υλικά:


1     κούπα Αλεύρι Φαγόπυρου (περίπου 150-200 γρ)
1     κούπα Φέτα Bio ή 2 κούπες Παρμεζάνα Bio
150 γρ Βούτυρο Bio
1/2  κγ Καπνιστή Πάπρικα
50   γρ Σουσάμι ( προαιρετικά )


Εκτέλεση:


  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα υλικά μας εκτός από το σουσάμι αν τελικά επιλέξουμε να το χρησιμοποιήσουμε.
  2. Φορώντας γάντια μαγειρικής για να μην κολλάνε τα υλικά στα χέρια μας ξεκινάμε να πλάθουμε έως ότου γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα ( αν το μείγμα σας είναι πολύ μαλακό προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι).
  3. Στρώνουμε την λαδόκολλα στο ταψί μας και αρχίζουμε να πλάθουμε το μείγμα. Εάν έχουμε επιλέξει να χρησιμοποιήσουμε Σουσάμι περνάμε τα μπαλάκια μας και στην συνέχεια τα  τοποθετούμε στο ταψί με μια μικρή απόσταση μεταξύ τους.
  4. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου ψήνουμε για περίπου 15 με 18 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί για λίγο και θα είναι έτοιμα για κατανάλωση.

Tips:


Μπορείτε είτε το μείγμα είτε τα έτοιμα μπισκοτάκια να το διατηρήσετε στην κατάψυξή και να τα χρησιμοποιήσετε όταν θέλετε.


Χρόνος Προετοιμασίας :  5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος  :  20 λεπτά 


Tagged: , ,

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου