Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013


Kozi's Η Αφρικανική εμπειρία στην Αθήνα

Kozi's γεύση Νότιας Αφρικής


Πριν λίγες μέρες είχα μια έντονη επιθυμία να φάω καλό κρέας και επισκέφτηκα ένα από τα αγαπημένα μου εστιατόρια τα τελευταία χρόνια και δικαιώθηκα για άλλη μια φορά για την επιλογή μου. Το Kozi's στα Μελίσσια είναι ένα σχετικά μικρό εστιατόριο με επιρροές στο μενού αλλά και στην διακόσμηση από την Νότιο Αφρική.

Καθημερινά ασφυκτικά γεμάτο και πως να μην είναι αφού τα υλικά που χρησιμοποιούν είναι πάντα φρέσκα και καλής ποιότητας , το ψήσιμο είναι εξαιρετικό, και να μην εξαιρέσουμε και το σέρβις που παρόλο το κόσμο που έχει τα παιδιά κάνουν το παν για να εξυπηρετήσουν όσο πιο άμεσα μπορούν.

Επίσης επειδή θα χρειαστεί να περιμένετε λίγο για να βρείτε τραπέζι, αφού δεν δέχονται κρατήσεις  κερνάνε και λίγο ζεστό οινόμελο για να γλυκάνουν την ευχάριστη αυτή αναμονή.

Αυτή την φορά παραγγείλαμε την σαλάτα  με τα κομματάκια μοσχαρίσιου φιλέτου , παρμεζάνα ,ρόδι , κουκουνάρι ,sweet chilli sauce με ρόκα, μαρούλι ,λάχανο και καρότο μια πολύ γευστική σαλάτα την οποία και συνιστώ ανεπιφύλακτα

σαλάτα  με τα κομματάκια μοσχαρίσιου φιλέτου , παρμεζάνα ,ρόδι , κουκουνάρι ,sweet chilli sauce με ρόκα, μαρούλι ,λάχανο και καρότο


Από κρέας πήραμε ένα Niama Grilled T-Bone steak  μαριναρισμένο σε αυτή την φανταστική σάλτσα με μπαχαρικά που μοσχομυρίζει όλο το μαγαζί που το σερβίρουν με λίγο βουτυράκι και ένα Rib eye steak with South African spices.

Kozi's Niama Grilled T-Bone steak


Και τα 2 πιάτα ψημένα ακριβώς όπως τα ζητήσαμε και αυτό είναι άλλο ένα συγκριτικό πλεονέκτημα του Kozi's, μόνο που τα σκέφτομαι  είναι αρκετό για να γεμίσει το στόμα μου και να μου προκαλέσει την επιθυμία να το ξανά  επισκεφτώ.

Kozi's  Rib eye steak with South African spices.



Θα πρότεινα να δοκιμάσετε επίσης και το κοντοσούβλι καθώς και τα burgers που είναι επίσης εξαιρετικά

Γλυκό δεν δοκιμάσαμε αυτή την φορά αλλά θα  προτείνω το Oreo Cheesecake  που έχω δοκιμάσει αρκετές φορές στο παρελθόν και το θεωρώ τέλειο για να κλείσεις ένα φανταστικό γεύμα.

Το κόστος ήταν γύρω στα 50 ευρώ που περιελάμβανε  κρασί, 2 κυρίως πιάτα και μια σαλάτα.


Στοιχεία Επικοινωνίας

Παναγή Τσαλδάρη 32 -34,Μελίσσια
Τηλ: 210 8101584
http://www.kozis.com 


Tagged: ,

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου