Μπαρμπούνια Ψητά Με Πικάντικη Σάλτσα
Ένα από τα αγαπημένα μου ψάρια είναι τα μπαρμπούνια και επειδή προσπαθώ να αποφεύγω τα τηγανιτά σκέφτηκα να δοκιμάσω να τα κάνω ψητά συνοδεύοντας τα με μια ελαφρώς πικάντικη σάλτσα ντομάτας.Η συνταγή είναι μια παραλλαγή από μια συνταγή που είχα δει στην εκπομπή του Jamie Oliver.
Υλικά
1 Κιλό Μπαρμπούνια3 Ντομάτες
1 Κλωνάρι Δενδρολίβανο
2 Σκελίδες Σκόρδο
Λίγη Κάπαρη
Λίγο Μαϊντανό και Μυρώνι,
1 Λεμόνι
1 Καυτερή Πιπερία Τσίλι (χωρίς σπόρια)
Εκτέλεση
Για τα μπαρμπούνια
1)Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια και στην συνέχεια τα χαράζουμε περίπου 1 εκ μια δυο φορές και από τις δυο πλευρές
2) Κόβουμε το μισό μαϊντανό και το μυρώνι και το απλώνουμε σε ένα ξύλο κοπής, τρίβουμε λίγο χοντρό αλάτι και λίγο πιπέρι
3) Περνάμε τα Μπαρμπούνια από τα μυρωδικά μας πιέζοντας τα ελαφρά για να περάσουν τα αρώματα μέσα εκεί που τα χαράξαμε
4) Το ψήνουμε είτε σε BBQ είτε σε Grill η ακόμα και σε τηγάνι grill χωρίς λάδι , αφήνουμε το ψάρι 3 με 4 λεπτά από την κάθε μεριά μόλις έχει ψηθεί θα ξεκολλήσει χωρίς να διαλυθεί.
Για την σάλτσα
1) Τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό την κάπαρη και στην συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο το τσίλι και το κλωνάρι του δενδρολίβανου
2) Σε 2 με 3 λεπτά και αφού έχουν βγάλει τις μυρωδιές τους τα υλικά αφαιρούμε το κλωνάρι δενδρολίβανου και προσθέτουμε τις ντομάτες που έχουμε ψιλοκόψει και το χυμό του λεμονιού
3) Μόλις βράσει και αρχίσει να δένει η σάλτσα μας προσθέτουμε και τον υπόλοιπο μαϊντανό
Χρόνος προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος : 20-30 λεπτά
Μερίδες: 2 -3
2) Σε 2 με 3 λεπτά και αφού έχουν βγάλει τις μυρωδιές τους τα υλικά αφαιρούμε το κλωνάρι δενδρολίβανου και προσθέτουμε τις ντομάτες που έχουμε ψιλοκόψει και το χυμό του λεμονιού
3) Μόλις βράσει και αρχίσει να δένει η σάλτσα μας προσθέτουμε και τον υπόλοιπο μαϊντανό
Tips
Αφού έχουμε ψήσει τα ψάρια τα καθαρίζουμε από κόκαλα και περιχύνουμε την σάλτσα από πάνω.Χρόνος προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος : 20-30 λεπτά
Μερίδες: 2 -3
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου